Vist al Turó de la Peira. 20 anys d’aluminosi al Turó de la Peira

Joan Alvado

Carlos Castro

Domingo Venero

Eva Parey

Sergi Bernal

Nuria López Torres

Elena Fernández

de l’11 de novembre a l’11 de desembre de 2010
11è Fòrum Fotogràfic Can Basté
a la Sala Cava. Can Basté
 

Inauguració de l'11è Fòrum Fotogràfic Can Basté, l'11 de novembre de 2010

La matinada de l’11 de novembre de 1990, l’ensorrament d’un edifici  va deixar a la vista l’existència d’una greu patologia estructural que afectava la majoria dels habitatges del barri del Turó de la Peira: l’aluminosi.

Vint anys més tard, els veïns i les veïnes del barri del Turó de la Peira volen exterioritzar la seva visió d’aquests fets. És per això que hem  buscat un llenguatge que fes comprensible la transmissió de tot un seguit de sentiments, motivacions i frustracions que conformen la història d’aquest barri. La fotografia ens permet apropar-nos a la realitat més domèstica dels nostres veïns, sempre des d’un posicionament honest i respectuós amb totes les sensibilitats.

 A partir d’un procés participatiu amb els diferents col·lectius i entitats vinculades a l’Espai Fotogràfic Can Basté, hem acordat proposar tot un seguit d’accions fotogràfiques amb l’objectiu de rescatar la memòria del barri i els testimonis dels seus habitants, per fomentar una anàlisi crítica dels darrers vint anys.

Vist al Turó de la Peira és una exposició que vol mostrar de manera entenedora les dinàmiques que han esdevingut a conseqüència d’aquest episodi clau per al barri del Turó.

Un grup de fotògrafs ha documentat la metamorfosi del barri i dels seus habitants a través d’un ampli treball de recerca a partir del contacte personal amb els veïns i l’aprofundiment en la seva realitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: