Quinceañera – Silvia Poch

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Quinceañera
Quinceañera és un projecte fotogràfic en procés, que apropa al públic la festa de celebració del 15è aniversari d’un grup de noies llatinoamericanes residents a la ciutat de Barcelona.
El temps passa. Cronològicament igual per a tothom. Però les dates rellevants, les que divideixen la nostra existència en etapes vitals mesurables, prenen una importància majúscula en cada cultura. Són les tradicions. I en una ciutat com Barcelona es barregen i, tot sovint, passen desapercebudes. Especialment als ulls autòctons.
La celebració dels 15 anys és, a priori, el dia més feliç de la vida de l’Aylin, la Melanie, la Lucero i de les altres noies a qui hem acompanyat. Totes elles coneixen el ritual de ben petites, i es preparen pel gran moment mesos abans de la festa. Tot i la distància amb els seus països d’origen intenten mantenir l’essència d’aquesta tradició, i algunes aconsegueixen reproduir‐ne fins a l’últim detall.
Però cada família, cada pare, cada mare, dissenya una festa dins el seu cap. I entre expectatives, preparatius i plans de futur cada nena somia, a la seva manera, l’entrada al regne de les princeses.

Deixa un comentari